Travelkleding

Travelkleding

Praktische tips voor het kiezen van geschikte reiskleding

Wanneer we op reis gaan willen we vaak comfortabele kleding dragen, die er tegelijkertijd ook nog eens goed uitziet. Maar wat is nu geschikte reiskleding? In deze blog geven we praktische tips voor het kiezen van de juiste kleding voor jouw volgende reis. 1. Ga voor comfortabele materialen Een lange vlucht of treinrit kan vermoeiend zijn. Daarom is het belangrijk om voor comfortabele materialen te kiezen, zoals katoen of andere ademende stoffen.

Vermijd synthetische materialen die kunnen zorgen voor irritaties en transpiratie. Zorg ook dat de kleding niet te strak zit voor een optimale bewegingsvrijheid. 2.

Vermijd drukke prints en felle kleuren Drukke prints en felle kleuren kunnen aandacht trekken en ongewenste aandacht van oplichters en zakkenrollers opleveren. Kies daarom voor neutrale kleuren zoals beige, zwart, wit en bruin. Deze kleuren zijn niet alleen veiliger, maar ook makkelijker te combineren waardoor je minder kledingstukken mee hoeft te nemen.

3. Houd rekening met het klimaat Voor elke reis is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat op de bestemming. Als het warm is, is het aanbevolen om ademende kleding van lichte stoffen te dragen. In een kouder klimaat is het belangrijk om lagen te dragen om warm te blijven. Zorg er ook voor dat je sluitende jassen en hoge sokken en laarzen meeneemt als je naar een kouder klimaat gaat. 4. Kies voor multifunctionele kleding Gaat je reis langer duren? Dan is het verstandig om te kiezen voor multifunctionele kleding zoals een broek die je kunt omtoveren tot korte broek of shirts die je ook als jurk kunt dragen. Dit scheelt niet alleen ruimte in je koffer, maar kan ook handig zijn bij het veranderen van temperatuur en activiteit. 5. Vergeet de accessoires niet Accessoires kunnen je reiskleding helemaal afmaken, maar zijn ook praktisch. Denk aan een pet, hoed of zonnebril bij een zonnige bestemming. Een sjaal, muts en handschoenen zijn onmisbaar bij koude bestemmingen. Een crossbody tas of stevige rugzak zorgen ervoor dat je belangrijke spullen bij je hebt, zonder dat het te zwaar aanvoelt.

 

Conclusie


Het kiezen van geschikte reiskleding kan soms lastig zijn. Maar door rekening te houden met bovenstaande tips voorkom je ongemakken en zie je er nog steeds stijlvol uit. Onthoud dat comfort en functionaliteit voorop staan bij het kiezen van kleding voor een reis. En vergeet niet de juiste accessoires kunnen je outfit helemaal compleet maken. Goede reis!

Travelkleding

Link toevoegen